Sunday 26 January 2020

Coronavirus nasıl önlenir

Image result for Coronavirus

Coronavirus nedir
Bu tür bir enfeksiyonun başlığı, yüzeyinde bulunan taç benzeri sivri uçlardan gelir - "korona", "taç" için Latince'dir. Coronavirüsler, çoğunlukla yarasalar, domuzlar ve küçük sıcak kanlı hayvanlar için kontamine olan geniş bir enfeksiyon topluluğudur. Nadir durumlarda, araştırmacıların zoonotik dediği şeydir, yani yaratıklardan insanlara bulaşabilir, bu da ABD Enfeksiyon Kontrol ve Beklenti Merkezlerini kabul eder.

Nasıl yayılır
Soğuk algınlığı gibi diğer koronavirüsler gibi, enfeksiyon da bir birey korsan veya hırıltı olduğunda boncuklarla yayılır. Dahası, birisi giriş yolu kolu gibi sulu bir yüzeye dokunduğunda yayılabilir. Tek bir anlayış çok sayıda kişiyi kirlettiğinde hastaneler “süper yayılma” olayları için çok kilit alanlardır. Hastalar şüpheli solunum endikasyonları ile kliniğe geldiğinde, refah işçileri, kapak takmak veya diğer hastalardan uzak tutmak gibi nadir güvenlik önlemleri almaları gerektiğini bilmeyebilirler. Alevlenme yaratıklardan başlar ve kaynağın Wuhan'da marmot ve yarasalar gibi diğer canlı yaratıklarla değiş tokuş edildiği düşünülen bir balık reklamı olduğu düşünülmektedir.
Coronavirus nasıl tahmin edilir
Bununla birlikte, bu enfeksiyon ailesine karşı hiçbir şekilde aşılama yoktur, ancak en azından. MERS aşılaması için denemeler devam etmektedir. ABD Ulusal Refah Örgütü, kullanılmayan enfeksiyona karşı bir antikor üzerinde çalışıyor, ancak klinik çalışmaların başlaması aylar ve mevcut olana kadar bir yıldan fazla sürecek. Zayıflamış bireylerle stratejik bir mesafeyi koruyarak hastalık tehlikenizi azaltabilirsiniz. Gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza dokunmadan stratejik bir mesafeyi korumaya çalışın. Ellerinizi düzenli olarak temizleyici ve suyla ve en az 20 saniye yıkayın. Farkındalık önemlidir.
Silinir ve bunu kabul etmek için bir nedeniniz varsa, bölgeye seyahat etmek veya orada bulunan biriyle temasa geçmek için Wuhan koronavirüsü olabileceğini kabul ediyorsanız, bir sağlık bakımı tedarikçisinin erken teşhis ve tedavi aramasına izin vermelisiniz. kesmek veya koklamak sonra ağzınızı ve burnunuzu ve dokunduğunuz nesneleri ve yüzeyleri arındırmak.Çin'e seyahat ediyorsanız, yan etkilere dikkat edin ve Wuhan'da en son alevlenmenin başladığı yaratık pazarlarında yaşayan dodge.
Coronavirus'un yan etkileri
Enfeksiyonlar, bireyleri normalde üst solunum yolu rahatsızlığını hafifçe yönlendirerek, soğuk algınlığına benzer şekilde silebilir. Coronavirüs yan etkileri burun akıntısı, hack, boğaz ağrısı, muhtemelen bir serebral ağrı ve muhtemelen bazı günler için sonlanabilen bir ateş içerir. MERS ile lekelenen her 10 hastanın üç ila dördü CDC'yi kabul ederek geçti. SARS olarak da bilinen ciddi bir yoğun solunum bozukluğu, daha aşırı yan etkilere neden olabilecek diğer koronavirüstür. Güney Çin'deki Guangdong bölgesinde seçkinlikle başlamak, WHO'yu kabul ederek, solunum sorunlarına neden olur, ancak dahası, koşular, halsizlik, nefes darlığı, solunum sıkıntısı ve böbrek hayal kırıklığına neden olabilir.

Coronavirüs Tedavisi
 Potansiyel terapötikler olmasına rağmen, koronavirüsler için belirli bir ilaç yoktur - soğuk algınlığı için tedavi olmadığından adil. Oxford Koleji'nde Tropikal İlaçların ve Dünya Çapında Refah'ta karşı konulmaz kötüluklar ve dünya çapında refah geliştirme öğretmeni Peter Horby, hastalığın “klasik viral pnömoni” nin tüm belirtilerini taşıdığını söyledi. “Şu an için bunun için hiçbir antiviral yok, bu yüzden bakım oldukça güçlüdür, hastalar iyileşene kadar akciğerleri ve diğer organları destekliyor” dedi. “Orada başka potansiyel terapötikler var, ancak zorlayıcı antiviral yok” dedi. CNN'ye göre, ABD ve Çin'deki analistler şu an itibariyle, Çin’in virüsün kalıtsal kodunu kışkırtma zorunluluğuna çok fazla yükümlü olan bir antikor üzerinde çalışmaya başladılar. Bununla birlikte, herhangi bir antikora bir yıla kadar ulaşılamayacak ve büyük olasılıkla enfeksiyona yakalanma şansı olan refah uzmanlarına verilecektir.

1 comment:

Unknown said...

Your Affiliate Profit Machine is waiting -

Plus, getting it set up is as easy as 1..2..3!

Here is how it works...

STEP 1. Choose which affiliate products you want to push
STEP 2. Add PUSH BUTTON traffic (this ONLY takes 2 minutes)
STEP 3. Watch the system grow your list and sell your affiliate products all by itself!

So, do you want to start making money???

Get the full details here

"Sizi zırh gibi koruyan" yaşlanma karşıtı 5 yiyecek

  "Sizi zırh gibi koruyan" yaşlanma karşıtı 5 yiyecek Pek çok insan mümkün olduğu kadar sağlıklı beslenmeye çabalıyor, besin değer...