Tuesday 14 January 2020

Kışın Kedilerinizi ve Köpeklerinizi Koruma

Image result for ‫قطط وكلاب‬‎

Yaz aylarında evcil hayvanlarımızı serin tutmaktan endişe ediyoruz, kışın gel ve onları sıcak ve kuru tutmanın zamanı geldi. İşte bu kış evcil hayvanlarınızı korumanın bazı basit yolları.

Evcil hayvanlarınızı sıcak tutmanın en kolay ve en güvenli yolu, onları içeride, özellikle de bir gecede tutmaktır. Yaşlı köpekler, köpek yavruları ve diyabet, kalp ve böbrek problemleri gibi bazı hastalıkları olan köpekler asla dışarıda tutulmamalıdır. Tüm kediler kapalı alanda kalmalıdır.

Bazı köpekler soğuk havayı diğerlerinden daha iyi tolere eder. Bazı köpekler Alaska Malamutes ve Huskies gibi diğerlerinden daha iyi soğuk alabilir. Kısa saçlı ve oyuncak köpekler soğukta özellikle zor zamanlar geçirecektir.

Kar ve buz köpekler için sorun yaratabilir. Kar, köpeğin ayak parmakları arasında donabilir ve donarak ağrı ve rahatsızlığa neden olabilir. Bu sorunu önlemek için, ayak parmakları arasındaki saçları kısa tutun.

Tırnakları kısa tutmak da yardımcı olur. Daha kısa çiviler daha iyi çekiş sağlar. Bir köpek buz üzerinde kayıyorsa, ayak parmaklarını yayma eğilimindedir ve bu da aralarında daha fazla kar birikmesine neden olur.

Köpeğinizi buzları eritmek için tuzlanmış kaldırımlarda veya sokaklarda geziyorsanız, döndüğünüzde pençelerini yıkadığınızdan emin olun. Tuz kuruyabilir ve pençeleri tahriş edebilir.

Bir köpek gün boyunca dışarıda tutulmalıdırsa, uygun barınak sağladığınızdan emin olun. Büyük bir köpek evi veya kulübe yeterince ısı tutmaz. Ev, köpeğin ayağa kalkması ve dönmesi için yeterince büyük olmalıdır.

Yatak takımları için battaniye kullanmayın. Bunlar sadece ıslanacak ve donacaktır. Temiz saman veya saman tercih edilir.

Evi mümkünse rüzgarın dışında evin güney veya doğu tarafına yerleştirin. Yerden kaldırmak da yardımcı olur.

Dışarıda bırakılırsa köpeğin suyunun donabileceğini unutmayın. Suyu derin bir kaba koymak donmasını önlemeye yardımcı olur. Ayrıca metal soğuk daha hızlı ilettiği için plastik bu durumda daha iyi bir seçimdir. Koyu renkli tabaklar, daha hafif olanlardan daha fazla ısıyı emerek donma işlemini yavaşlatır. Her sabah suyun yüzeyinde buz kırdığından emin olun.

Antifrizin tehlikelerinin farkında mısınız? Etilen glikol bazlı antifriz, kediler ve köpekler için ölümcüldür! Kapları sıkıca kapatılmış ve ulaşamayacağınızdan emin olun. Dökülenleri hemen silin. En güvenli bahis için, bunun yerine propilen glikol ile yapılan alternatif ürünlerden birini kullanın.

Açık hava kedileri kıvrılmak için sıcak noktalar arayacaktır. Bazı kediler, arabaların ve kamyonların hoş sıcak köşeler sunduğunu öğrendi. Tekerlek kuyularına veya motor bölmelerine sürülecekler. Arabanıza binmeden önce kaputu vurmak, bir kaçak yolunuz olması durumunda iyi bir fikirdir.

İç mekanlarda, evcil hayvanlar genellikle ısıtıcıların yanında veya odun sobalarının altında kıvrılır. Kuyruklara ve kürkün ısıtma elemanlarına çok yaklaşmasına dikkat edin! Kedinizin aşırı ısınmamasına dikkat edin.

Bir Noel ağacınız olacaksa biraz daha dikkatli olmanız gerekebilir. Ağacın duvara sabitlenmesi iyi bir önlemdir. Tinsel, yutulduğunda evcil hayvanlar için tehlikeli olabilir, bu yüzden ya kullanmayın ya da kedilerin ve köpeklerin erişemeyeceği bir yere koyun. Süslemeleri ağacın altından birkaç metre asmaya başlayın.

Eğer bir köpek yavrusu varsa, hediyeler ağacın altında gözetimsiz bırakmayın. Bir kediniz varsa paketlerde ip veya sarkan şerit kullanmayın. Hayvanların suyu içmesini önlemek için ağacın tabanını örtün.

Poinsettias'ın toksisitesi hakkında tartışma var. Ölümcül olmasalar bile, özsu tahriş edicidir ve muhtemelen hayvanı hasta edecektir. Holly ve ökseotu meyveleri zehirlidir; onları evcil hayvanların erişemeyeceği yerlerde saklayın.

No comments:

"Sizi zırh gibi koruyan" yaşlanma karşıtı 5 yiyecek

  "Sizi zırh gibi koruyan" yaşlanma karşıtı 5 yiyecek Pek çok insan mümkün olduğu kadar sağlıklı beslenmeye çabalıyor, besin değer...