Wednesday 15 January 2020

Sarımsak Her Gün Kanseri Bay'da Tutacak mı?

Image result for Will Garlic



Sarımsak - eski bitkinin kansere karşı modern bir görevi var!

Bilim adamları aslında sarımsakların vampirleri uzaklaştırma yeteneğini test etmediler çünkü bilim adamları genellikle gündüz vardiyasında çalışırken vampirler gece vardiyasında çalışır.

Ama yakında vampirlerden çok daha ciddi bir şeye karşı bir deneme görebiliriz: kanser.

En azından, sarımsak kansere karşı erken deneylerde uzun ve sert görünen iki araştırmacının önerisi budur.

Şimdi, sarımları sarmak (konuşmak için) ve test tüpleri ve laboratuvar hayvanlarının ötesinde neler yapabileceğini görmek için zaman geldiğini düşünüyorlar. Bu eski halk şifacılarının çaresinde, en zorlu sağlık düşmanlarımızdan birine karşı yeni bir silah keşfedebiliriz.

Bu araştırmacıların düşünceli bir şekilde dinlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Her şeyden önce, çalışmalarını ABD Ulusal Kanser Enstitüsü (Judith Dausch, Ph.D., R.D.) ve Amerikan Kanser Derneği (Daniel Nixon, M.D.) olmak üzere iki büyük sağlık kuruluşunun üyeleri olarak yazdılar.

İkincisi, sarımsakların sağlık potansiyelini araştıran önceki çalışmalara, özellikle bir anti-kanserojen (bir kanser savaşçısı) olarak 100 referans verdiler.

Şimdiye kadar sahip olduğumuz şey, sarımsak kanser hücreleriyle karıştırıldığında, farelere beslendiğinde veya doğrudan indüklenmiş tümörlere enjekte edildiğinde kanserin bloke edildiğini veya zayıfladığını gösteren 40 yıllık bir dizi laboratuvar deneyidir.

Şimdiye kadar sahip olmadığımız, sarımsakın insanların kanserden uzak kalmasına yardımcı olabileceğini veya yerleşik bir kanseri yok etmek için yeterli bağışıklık tepkisini toplamaya yardımcı olabileceğini gösteren bir çalışma.

Ancak sarımsakın insanlarda anti-kanser etkisi gösterebileceğine dair ilginç bazı dolaylı kanıtlar var. Ve bu sadece son zamanlarda geliyor. Daha önce, bir Çin çalışması, sarımsak tüketiminin yüksek olduğu bölgelerde (günde yaklaşık 20 mg) mide kanseri oranının sarımsak tüketiminin düşük olduğu alanlardan sadece onda biri kadar yüksek olduğunu bulmuştur.

ABD'den başka bir rapor - ABD'deki Ulusal Kanser Enstitüsü'nün sponsorluğunda - bu aynı etkiyi buldu. Bu hastalığın çok yaygın olduğu bir bölgede mide kanseri oranlarını karşılaştıran bilim adamları, en fazla sarımsak veya soğan ve yeşil soğan gibi ilgili sebzeleri yiyen insanlar arasında yüzde 40 daha düşük bir insidans buldular.

Nixon ayrıca, "Liberal sarımsak ve soğan tüketiminin de Japon Hawaii'lerinde kolorektal kanser insidansının azalmasıyla ilişkili olduğunu" bildirdi. Belçika'da, daha yüksek soğan tüketimi, daha düşük rektal ve kolon kanseri riski ile bağlantılıdır.

Bilimsel topluluk, Cleveland'daki Western Reserve Üniversitesi'nden yapılan araştırmanın, sarımsak için önemli bir bileşen olan allisine benzemek üzere üretilen bir kimyasalın, farelerde güçlü anti-kanser etkileri vardı.

Ayrıca, bir Florida kliniğinden yapılan çalışmalar, üç hafta boyunca günde iki ila üç sarımsak başı yiyen kişilerin, doğal katil hücreler olarak bilinen beyaz kan hücrelerinin aktivitesinde büyük artışlar gösterdiğini buldu. Çeşitli kanserli tümör dokularına sahip bir laboratuar kabına yerleştirildiğinde, bu hücreler sarımsak yemeyen insanlardan alınan hücrelerin iki katından fazla tümör hücresini sildi.

Sarımsağın anti-kanser özellikleri belirlendiğinden, özellikle doğal ve nispeten yan etkileri olmadığı için ileriye doğru büyük bir adımdır. Sarımsak, bu arada, bazı insanlarda alerjik reaksiyonlar ortaya çıkarabilir ve çok fazla ilginç bir nefes durumundan bahsetmemek için karın ağrısına neden olabilir. Bununla birlikte, genel olarak, binlerce yıllık mutfak tarihi, sarımsağın masaya eşlik eden bir ek olduğunu ve istismar edilmedikçe ciddi bir sorunun beklenmedik bir nedeni olduğunu göstermektedir.

No comments:

"Sizi zırh gibi koruyan" yaşlanma karşıtı 5 yiyecek

  "Sizi zırh gibi koruyan" yaşlanma karşıtı 5 yiyecek Pek çok insan mümkün olduğu kadar sağlıklı beslenmeye çabalıyor, besin değer...